En bankchef på JPMorgan Chase har fått en ”särskild belöning” i form av aktieoptioner till ett värde av 25 miljoner dollar, motsvarande 228 miljoner kronor.

ANNONS

Daniel Pinto är ordförande och operativ chef (COO) på investmenbanken JPMorgan Chase och beskrivs av Financial Times som en av vd:n Jamie Dimons närmaste medarbetare banken som är USA:s största bank räknat i tillgångar.

Nu har Pinto fått ett rejält incitament att stanna på banken, i form av aktieoptioner, så kallade ”stock appreciation rights”, som innebär att han får möjligheten att i framtiden handla 750 000 aktier i banken till måndagens snittpris på aktien i JPMorgan Chase, på 159,09 dollar per aktie.

Måste behållas till 2031

Skulle JPMorgan Chase aktiekurs stiga i framtiden så skulle Daniel Pinto kunna tjäna rejält på det. Optionerna blir användbara 2026 och måste då behållas av Pinto till 2031.

Enligt bankens egna beräkningar kommer optionerna ge en vinst på cirka 25 miljoner dollar, motsvarande 228 miljoner svenska kronor under tidsperioden. Banken säger i ett uttalande att utmärkelsen återspeglar ersättnings- och ledarutvecklingskommitténs önskan om att Pinto ska stanna kvar i sin roll under ett ”ytterligare betydande antal år”.

Högre bankchef fick ännu mer

Argentinaren Daniel Pinto har spenderat hela sin karriär på JPMorgan Chase och har jobbat från London i 20 år men kommer att flytta till New York under 2022.

”Det är vettigt för honom personligen och professionellt eftersom han fortsätter att tillbringa mycket tid med mig och de andra medlemmarna i operativa kommittén för att ge råd om företagsomfattande prioriteringar och transformationsprojekt”, skriver JPMorgan Chase vd Jamie Dimon i ett internt PM som Financial Times sett.

ANNONS
ANNONS

Som Dagens PS rapporterade om fick JPMorgan Chase vd Jamie Dimon själv en ”särskilt belöning” tidigare i år av banken värd dubbelt så mycket som Daniel Pinto nu får. Banken förbereder också högre bonusar till sina investmentbankers efter år med rekordhög aktivitet.

Läs även: JP Morgan ger ”speciell belöning” till sin chef [Dagens PS]