ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Bank-vd ger 4,9 miljoner i aktier till chaufför och assistent

Uppdaterad: 22 feb. 2022Publicerad: 22 feb. 2022
Bank-vd
Den generöse bank-vd:n V. Vaidyanathan. (Foto: Press)

V. Vaidyanathan, vd på den indiska banken IDFC First Bank Ltd, har gett bort motsvarande 4,9 miljoner kronor i aktier – till sin chaufför, tränare, sin hemhjälp och sina assistenter på jobbet. 

ANNONS
ANNONS

Bloomberg beskriver V. Vaidyanathans gåva på 900 000 aktier som en ovanlig gest av filantropi i Indien. Totalt ger han bort 3,7 procent av sitt innehav i banken, till ett värde av motsvarande 4,9 miljoner kronor. Pengarna går till bank-vd:ns chaufför, personliga tränare, hemhjälp och assistenter, skriver Bloomberg.

Enligt de papper som skickats in till till indiska myndigheter kommer mottagarna att använda medlen för att köpa bostäder.

V. Vaidyanathan har sedan januari 2018 gett bort 38 procent av sitt innehav i banken.

Bland annat har han letat rätt på en mattelärare som lånade honom 500 indiska rupeer (62 kronor) då Vaidyanathan var en fattig student som kommit in på ett prestigefullt universitet, men inte hade råd att åka dit. Matteläraren fick motsvarande 3 miljoner kronor tillbaka av bank-vd – ingen dålig ränta på det lånet.

V. Vaidyanathan fick nyligen förnyat förtroende på IDFC First Bank Ltd som han kommer att fortsätta leda till 2024.

Läs även: Veteraninvesteraren: ”50-årigt rally väntar i Indien”

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här