Bank of America tipsar om vilka aktier investerare bör satsa på framöver. Storbanken förutspår elva räntehöjningar under 2022 och 2023.

ANNONS

Bank of America tror att Federal Reserve kommer höja räntorna elva gånger under 2022 och 2023. Det är en prognos som överstiger de flesta investerarna, även fast storbanken inte förväntar sig att höjningarna kommer ha negativa ekonomiska effekter, skriver Business Insider.

Banken tror på sju höjningar i år och fyra nästa år. Det är långt över det antal som Fed och Goldman Sachs förväntar sig under året, vilka uppgår till tre respektive fyra höjningar.

Ethan Harris, Bank of Americas chef för global ekonomi, försvarar prognosen med att kombinationen av biljoner dollar i stödpaket, låga räntor och en väldigt stram arbetsmarknad eldar på inflationen. Därför måste Fed fortsätta att höja räntan – för att hålla koll på inflationen, menar han.

Bank of America tipsar om heta aktier

Enligt Savita Subramanian, som är bankens USA-chef för aktiestrategi säger att räntehöjningar kan vara positivt för många aktier, och betydligt bättre än vad en skenande inflation skulle vara för börserna.

Hon förväntar sig att S&P 500 kommer avsluta året på 4 600, vilket är ungefär två procent över sin nuvarande nivå. Investerare bör blicka mot aktier i bolag som har stora kassaflöden, som stora finans- och hälsovårdsföretag.

”Även stora tech-bolag börjar bli mer attraktiva, även om de är volatila, och vi ser fortfarande dessa möjligheterna inom energisektorn”, säger hon.

ANNONS
ANNONS

Storbanken uppger även att det ser positivt ut för bolag som är involverade i tillverkningen av halvledare och chiputrustning, underhållning, flygfrakt och logistik samt byggmaterial.

Läs även: Bank of America tipsar om ”boom”-aktier [Dagens PS]