Autoliv kapar sin personalstyrka drastiskt

Uppdaterad: 08 juni 2023Publicerad: 08 juni 2023
Autoliv
Autolivs vd Mikael Bratt. (Foto: Pressbild)

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv meddelar att kostnadsminskningarna fortsätter och att personalstyrkan skärs ned med 11 procent.

ANNONS
ANNONS

“De accelererade strukturella kostnadsminskningsinitiativen inkluderar ytterligare optimering av företagets geografiska närvaro och organisationsstruktur, inklusive en betydande minskning av dess totala direkta och indirekta personalstyrka med upp till 11%. Genom dessa initiativ kommer Autoliv att förenkla sin logistik och geografiska närvaro och avser att stänga flera anläggningar i Europa”, skriver Autoliv i ett pressmeddelande.

Upp till 6 000 tjänster ska bort totalt globalt under pågående sparprogram, plus ytterligare 2 000 tjänster indirekt varav 1 000 tjänster som skärs bort uppges påverka Europa.

Autoliv: Alla enheter berörs

“Alla divisioner och funktioner kommer att påverkas av dessa initiativ och bolaget förväntar sig att de första personalminskningarna kommer att ske under 2023”, skriver Autoliv.

“Dessa initiativ kommer att fortsätta att optimera vår geografiska närvaro för en mer effektiv struktur för att bäst betjäna våra kunder samtidigt som kostnaderna minskar och driver långsiktig förbättring av marginaler och kassaflöde. Vi avser att förenkla och konsolidera hur vi arbetar inom alla områden. Personalminskningen kommer att påverka personer baserade på våra kontor, tekniska center och anläggningar, inklusive ledande befattningar på alla nivåer”, säger Mikael Bratt, vd och koncernchef för Autoliv.

På medellång och lång sikt upprepar fordonsleverantören samtidigt sina finansiella mål.

“Vi förväntar oss en gradvis förbättrad justerad rörelsemarginal, vilket bör göra det möjligt för oss att leverera en betydande ökning av kassaflödet och aktieägarnas avkastning”, säger Mikael Bratt.

Autoliv har investerardag i Detroit, USA, den 12 juni med en hel del fokus på hur bolaget ska infria sina uppsatta tillväxtmål framöver.

Läs även: Sverige tappar innovativt toppbolag i fordonsteknik

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS