Arcane Crypto köper upp svenska Trijo

Uppdaterad: 20 apr. 2021Publicerad: 20 apr. 2021
Syskonen Ishaan och Aanya Thakur gräver kryptovaluta för tusentals dollar.
.(Foto: TT)

Det norska kryptobolaget Arcane Crypto har köpt bolaget bakom den svenska kryptovalutabörsen Trijo. Det framkommer av ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Kryptovalutabörsen Trijo har växt kraftigt sedan starten 2019. Det senaste året har handelsvolymen ökat med drygt 284 procent. Nu köps bolaget bakom Trijo, Ijort Invest AB upp av Arcane Crypto, som sedan tidigare ägde 34 procent av Trijo.

“Trijo har ett gediget team med bred kompetens och har gjort mycket rätt. Samtidigt ser vi stor potential att hjälpa till att lyfta produkten och tjänsten till nästa nivå. Trijo passar bra in i vår portfölj och strategiska plan framöver”, säger Torbjørn Bull Jenssen, vd på det norska bolaget.

Bolagsvärderingen är på 50 miljoner kronor i köpet, och köpeskillingen betalas i aktier i Arcane Crypto. Nyckelpersoner i Trijo kommer att jobba kvar i minst två år.

“Det känns fantastiskt kul att vi kommit i mål med det här. Det är så klart ett stort steg för oss som grundade Trijo, men jag är övertygad om att det här är den perfekta lösningen för alla inblandade”, säger Trijos vd Totte Löfström till den egna sajten Trijo News.

Arcane Crypto är som sagt ett norskt bolag som drivs av kryptoexperten Torbjørn Bull Jenssen, men är börsnoterat på First North Stockholm med Custos som största ägare.

Läs mer: Hälften av svenskarna äger Bitcoin – indirekt

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.