Dagens PS

Apple värderas högre än hela brittiska ekonomin

Apple
Apples aktie fortsätter vara populär hos investerare. (AP Photo/Andy Wong)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 09 dec. 2021Publicerad: 09 dec. 2021

Apples aktie fortsätter uppåt och bolagets marknadsvärde har nått tre biljoner dollar, vilket är mer än den brittiska BNP:n.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Apple-aktien har ett starkt decennium bakom sig och bolaget kommer snart nå tre biljoner dollar i marknadsvärde, enbart fyra år efter att ha nått en biljon dollar, skriver Bloomberg.

Större än brittisk BNP

Apple behöver bara öka ytterligare sex procent i marknadsvärde för att bli det första bolaget som når upp till till tre biljoner dollar. Det är i så fall större än hela Tysklands aktiemarknad eller den brittiska BNP:n som i fjol uppgick till 2,7 biljoner dollar.

“Det är en fenomenal prestation som visar dominansen hos amerikanska teknikföretag”, säger Craig Erlam, senior marknadsanalytiker på Oanda.

Han tillägger att Apple kommer kunna prestera starkt även framöver “så frågan är hur pass stora de kommer kunna bli?”

Lockar med stark tillväxt

Apple har fortsatt att locka kunder med nya produkter och trots att många företag har sett nedgångar genom pandemin så verkar investerare säkra på att lägga sina pengar på Apple – eftersom bolaget visar konstant tillväxt och starkt kassaflöde.

Jätten kan skryta med en avkastning på 22 000 procent sedan slutet på 1990-talet, eller 28 procent om året. Jämförelsevis har S&P 500 avkastat 7,5 procent årligen under samma period.

ANNONS

Investerare flockas kring Apple som “inte är för dyra, en bra blandning av produkter och tjänster, och samtidigt en stor nyskapare över hela sin produktlinje”, säger Tim Ghriskey, senior portföljstrateg på Ingalls & Snyder.

Läs även: Apple gick upp när börsen skakade – starkt kassaflöde

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS