Apple stängde upp 3,1 procent på tisdagen samtidigt som många aktier gick ner på grund av oron för omikronvarianten. Det bevisar att investerare ser företaget som ett säkert bolag med starkt kassaflöde.

ANNONS

Enligt Laura Martin, analytiker på investmentbanken Needham, har Apple ett starkt kassaflöde som gör att bolaget kan uthärda ekonomiska nedgångar.

Hon säger till CNBC att investerare drar sig till ”företag som inte riskerar konkurs eller utsätts för ekonomisk stress”.

Nya produkter

Samtidigt är Apple på väg att lansera nya produkter som ett headset, för att ytterligare växa.

De nuvarande produkterna, särskilt  iPhone Pro-modellerna, säljer bra och ser ut att landa i starka decembersiffror för bolaget.

”Det kommer riktigt bra siffror från detaljhandeln som visar höga marginaler och intäkter för det fjärde kvartalet,” säger Laura Martin.

Under tisdagen sjönk Dow Jones Industrial Average med 651 punkter, den tekniktunga Nasdaq Composite föll med 1,6 procent och S&P 500 med cirka 1,9 procent.

ANNONS
ANNONS

Starkt kassaflöde

Apple gick dock mot strömmen och aktien har stigit med 25 procent i år. Bolaget använder sitt eget kassaflöde till att investera i nya produkter och samtidigt återföra kapital till aktieägarna genom utdelningar och återköp.

Läs även: Expert: Apple tror på framtid där ”prylar kan ladda varandra” [Dagens PS]