Dagens PS

Analytiker: Köpläge i kinesiska aktier

Asien
Börsutvecklingen är blandad i Asien på måndagsmorgonen. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 02 nov. 2021Publicerad: 02 nov. 2021

Kinesiska bolag som Alibaba pressas på börsen. Då säger internationella analytiker att det är köpläge för kinesiska aktier. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kina med president Xi Jinping i spetsen har slagit till hårt mot det privata näringslivet i landet. E-handelsjätten Alibaba har till exempel tappat 3 000 miljarder kronor i marknadsvärde, vilket innebär en nedgång på över 47 procent.

Köpläge

Men nu är det dags att investera i kinesiska aktier menar en rad internationella analytiker. Institutioner som Black Rock, Fidelity, HSBC och UBS rekommenderar samtliga köp.

“När vi nu går in i fjärde kvartalet och början av nästa år ser vi en signifikant möjlighet till återhämtning på de kinesiska marknaderna”, säger Paras Anand, chefsinvesterare för Asien på Fidelity, till japanska Nikkei Asian Review, enligt Di.

En analytiker vid ett kapitalförvaltningskontor i Hongkong beskriver kinesiska aktier som “superbilliga”.

Bra att investera 

Samtidigt kan det bli värre för många kinesiska bolag och pandemin är långt ifrån över i landet med nya lockdowns. Men samtidigt som den ekonomiska tillväxten är dyster ser det bra ut för den som vill investera.

”Vi tror att babyn spolas ut med badvattnet. I och med avtagande ekonomisk utveckling förväntar vi oss att Peking kommer att introducera riktade lättnader under de kommande månaderna”, säger Herald van der Linde, strategichef för Asien på HSBC.

ANNONS

Läs även: Chefsekonom varnar för stagflation i Kina

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS