Apples aktie föll i veckan till den lägsta nivån på ett och ett halvt år, men vissa analytiker är fortsatt optimistiska.

ANNONS

CNBC berättar att hoten är många mot den amerikanska techjätten, vars produktion och leveranser av nya Iphone-modeller från Kina drabbats hårt av covid-nedstängningar och arbetsprotester.

Analytiker på JPMorgan Chase har varnat för att utbudsbristen av Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max från företagets primära monteringsanläggning i Zhengzhou i Kina troligen håller i sig till slutet av året.

Slår mot Apples säsongsresultat

Där är vi nu och enligt JPMorgan kommer det här att påverka säsongsresultatet negativt.

Även Apple varnade i början av november, skriver CNBC, för ”betydande störningar”.

Produktionsbristen är kännbar för bjässen och det covid-utbrott som nu härjar i Kina, smittspridningen har exploderat, riskerar samtidigt att orsaka en arbetskraftsbrist vid techjättens komponent- och monteringsfabriker över hela landet, framgår det.

Angelo Zino, senior branschanalytiker på CFRA Research, säger till CNBC:s ”Squawk Box Asia” att ”Apple är det största amerikanska namnet där ute” och menar att risken är att aktien sjunker av den negativa nyhetsbevakningen.

ANNONS
ANNONS

En annan analytiker tror, säger han, att konsumenterna sin vana trogen inte sviker Apple och att aktien i Apple på samma sätt som Microsofts är billig ”ur ett flerfaldigt perspektiv”.

Läs även: Nya Iphone får nobben – Apples aktie dalar [Dagens PS]