Dagens PS

Aktietips: Köp – uppsidan är 120 procent

köp
Köp MTG:s aktie, tycker Di, och förklarar att pappret är billigt just nu, samtidigt som uppsidan är 120 procent. Bilden är tagen i ett annat börssammanhang. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 21 okt. 2023Publicerad: 21 okt. 2023

I en aktieanalys i Di hissas aktien i det kända bolaget för att den är billig, samtidigt som uppsidan uppges vara 120 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är klassiska MTG som lyfts fram i en analys av tidningens Johan Wendel, som dock påpekar att inga band längre finns finns kvar till familjen Stenbeck.

Kontoret ligger emellertid kvar i de gamla kvarteren på Skeppsbron i Stockholm.

I MTG:s portfölj uppges Playsimple vara “den klarast lysande stjärnan” med en fantastisk tillväxt som dessutom svarar för 40 procent av MTG:s intäkter i Q3.

MTG lever i dag i huvudsak på spel i mobiler, och företagets balansräkning är enligt Di stark, samtidigt som nettokassan är omkring 3,5 miljarder kronor.

Det ger MTG konkurrensfördelar

Det finns, framgår det, en styrka hos bolaget som andra bolag i samma segment inte besitter vilket talar för MTG ur konkurrenssynpunkt.

I senaste rapporten blir det tydligt att MTG i likhet med andra bolag inte längre kan rikta sin marknadsföring direkt till lönsamma kunder, men den svaga kronan ger å andra sidan MTG en fördel gentemot rivalerna.

Dessutom är det så, enligt Di, att “motvinden börjar mojna” på området, eller i värsta fall inte.

ANNONS

Ett annat hot är en ihållande inflation.

Uppsida på 120 procent

Det om detta, aktien är oavsett köpvärd på nuvarande nivå, enligt analysen.

“Just nu handlas aktien till en värdering på drygt 5 ev/ebitda, vilket kan jämföras med att snittvärderingen sedan avknoppningen ligger på 11,5. Det ger en uppsida på över 120 procent om den återgår till snittvärderingen. Brasklappen är dock att snittvärderingen snedvridits något av två de två exceptionella börsåren 2020 och 2021”, heter det bland annat där risken i aktien bedöms som medelhög.

Läs mer på Di.se.

Läs även: JPMorgon hissar 60/40-portföljen Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS