Ett bolag som tidigare har specialiserat sig på brandskydd för oljeindustrin bryter ny mark. Företaget har tagit fram en produkt som förebygger bränder i elbilsbatterier med aktierusning som resultat. 

ANNONS

Ett litet företag i Massachusetts som arbetar med flamskydd i oljeindustrin kan bli en stor vinnare när världens bilparker ställer om och blir mer inriktade på elfordon, enligt CNBC.

Det är bolaget Aspen Aerogelswith som kommit i ropet efter att ha lanserat en ny produkt. Aspen Aerogelswith positionerar sig nu mot elbilsmarknaden efter att länge ha erbjudit produkter till olje- och gasindustrin.

Alla elbilar, även de mer exklusiva modellerna, har batterier som i vissa fall kan fatta eld, också när fordonet bara står still. Säkerhetsaspekten är viktig och eftersom Aspen Aerogelswith, kan ha tagit fram en potentiell lösning på problemet spås de en lysande framtid.

Analytikerfirman Piper Sandler pekar på en gelprodukt, PyroThin, som batteritillverkare kommer att kunna använda för att skydda batteriet från bränder och explosioner.

Den lägger sig som ett tre millimeter tjockt lager i batteriets håligheter. Piper Sandler förutspår att åtminstone 25 procent av alla elbilar kan komma att behöva använda produkten. Analytikerna förutspår att aktien blir en börsraket inom de närmaste åren. Redan finns det tecken på aktierusning.

”Som vi ser det kan Aspens produkt mycket väl bli världsledande, skriver Piper Sandler i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

“Battery fires are no joke: the Chevy Bolt recall will cost $1.8B (and that’s just for one, relatively low-volume model),” the Piper Sandler note said.

Aktien har redan rusat 150 procent för Aspen. Men Piper Sandler förutspår en uppsida på 38 procent från dagens värde.