När Wall Street stänger för veckan är det på minus. Efterdyningarna av bankkollapsen fortsätter, och Alecta-ägda First Republic Bank rasar också på fredagen.

ANNONS

På Wall Street är sviterna efter bankkollapsen fortfarande kännbara.

Nedåt inför helgen

När börsen stänger på fredagen är det på minus, och First Republic Bank, där svenska pensionsjätten Alecta är storägare, rasar ytterligare nästan 33 procent för dagen, och är enligt CNBC ned inte mindre än 72 procent för veckan.

Bankerna rasar på Wall Street

Banksektorn har i stort en riktigt usel vecka, där sektorn för regionala banker har rasat med 14 procent för veckan.

Credit Suisse slutar dagen på minus 7 procent, och har under veckan som gått rasat 24 procent.

Dow Jones har minusvecka

Dow Jones Industrial Average stänger på 1,19 procent minus, och det innebär att indexet glider över till minus för veckan, 0,15 procent.

Också S&P 500 är ned för dagen, 1,10 procent, men trots fredagens röda siffror hamnar veckans sammanlagda på plus 1,43 procent uppger CNBC.

Nasdaq vänder uppåt

Tekniktunga Nasdaq klarade sig lite bättre under fredagens handel, men när börsen stänger har indexet gått ned 0,74 procent. Nasdaq gör dock sin bästa vecka på två månader med ett plus på 4,41 procent.

Enligt Kenneth Buchanan, senior portföljförvaltare på Globalt Investments, tar investerarna ett steg tillbaka inför vad som kan bli en händelserik helg i bankkrisens spår.

ANNONS
ANNONS

”Det finns nervositet in i helgen: `Hur kommer det att se ut på måndag?´”, säger han enligt CNBC. ”Marknaden är nervös över att inneha aktier in i det.”

Läs även: Alecta-bankens chefer sålde aktier för miljoner [Dagens PS]

Läs även: Analys: Fed uppmuntrar banker till hänsynslöshet [Dagens PS]