Både Nasdaq Composite och Dow Jones fick en rivstart på USA-börsen på torsdagen, men inför stängning störtdök både börsindexen.

ANNONS

Nasdaq Composite, som på onsdagen kastades in i en korrektion, fick som sagt en rivstart i början av handelsdagen på börsen på USA-börsen och var som mest upp med 2,1 procent.

Men vid stängning var det omvända världen och det tekniktunga indexet avslutade med en nedgång på 1,3 procent, berättar CNBC.

Idel nedgångar på börsindexen i USA

Storbolagsindexet S&P 500 fick också en smakstart på torsdagen och stod ett tag på plus med 1,5 procent. Dess värre gick indexet samma väg som Nasdaq och vid stängning var S&P 500 ned med 1,5 procent.

Industritäta Dow Jones backade samtidigt 0,9 procent, medan det amerikanska småbolagsindexet Russell 2000 tappade 1,9 procent.

Teknikbolagen orkade inte hålla ut

Under stora delar av torsdagen ryckte flera teknikbolag upp sig med Zoom Video och Tesla som draglok, men i slutet av handelssessionen gick luften ur många av bolagen och Netflix var ned med 1,5 procent inför sitt rapportsläpp efter aktiemarknadens stängning.

Allt fler bedömare drar nu slutsatsen att börsåret 2022 kommer att svänga som en bergochdalbana och bli oerhört volatilt.

Ryan Detrick på LPL Financial, som citeras av CNBC, menar att investerare får räkna med ”våldsamma upp- och nedgångar” i år.

United Airlines tappade höjd

En av dagens stora förloraraktier på Wall Street var United Airlines, som enligt artikeln föll 3,4 procent på sin kvartalsrapport. Flygbolaget varnar för att virusvarianten omikron har minskat bokningarna och leder till att återhämtningen under pandemin försenas.

ANNONS
ANNONS

Även data över den amerikanska arbetslösheten gör gällande att omikron kan skada återhämtningen.

Antalet som blev arbetslösa i USA under förra veckan uppgick till 286 000. Det var den högsta nivån sedan oktober, framgår det.

Läs även: Pricksäker guru: Börsen rasar snart nästan 50 procent [Dagens PS]