Triss i köptips från Börsveckan

Uppdaterad: 04 feb. 2019Publicerad: 04 feb. 2019
Di råder placerare att avyttra Astra Zeneca-aktien. (Foto: TT)
Di råder placerare att avyttra Astra Zeneca-aktien. (Foto: TT)

Börsveckan rekommenderar köp av NCC, Beijer Electronics och Loomis i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Billerud Korsnäs, Cloetta och Byggmax.

ANNONS
ANNONS

Billerud Korsnäs bommade förväntningarna på det fjärde kvartalet, men bolaget bedömer utsikterna som goda för 2019. Den finns en hel del som talar för att den bilden besannas, men bevisbördan är rätt stor givet den svaga historiken. Börsveckan ger rådet avvakta.

Byggbolaget NCC:s bokslut fick ett surt mottagande med ett rejält kursfall på börsen. Den halverade utdelningen väcker frågetecken, men tidningen bedömer att det är ett bra köpläge nu efter nedgången.

Teknikhandlaren Beijer Electronics växer starkt för tillfället och med kraftigt stigande lönsamhet. Börsveckan ser fortsatt stark vinsttillväxt under 2019 och 2020. Tidningen ser en fortsatt uppsida i aktien och köprådet kvarstår.

Kontanthanteringsbolaget Loomis fortsätter skapa innovativa produkter åt kunderna och bolaget flyttar fram positionerna i Tyskland genom miljardförvärvet av Ziemann. Börsveckan ser goda utsikter för bolaget och upprepar sitt köpråd för aktien.

Godistillverkaren Cloetta har visserligen kända varumärken och spelar i en defensiv sektor, men bolaget framstår som mindre välskött de senaste åren. Tidningen tvivlar på att ledningen kan infria det man lovat i åtgärder för att höja lönsamheten. Börsveckan slopar sitt tidigare köpråd och sänker rådet till avvakta efter bokslutet.

Byggmax chockade marknaden genom att slopa utdelningen. Det reser givetvis frågetecken för framtiden, i synnerhet när man beaktar de tuffa marknadsutsikterna. Tidningen vågar sig inte på ett köpråd utan väljer att avvakta.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS