Börsveckan rekommenderar köp av Boozt, Jetpak och Camurus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bygghemma och Slitevind samt lämnar säljråd för Vertiseit och Netent.

E-handelsbolaget Boozt har en bra marknadsposition och med en stark underliggande trend är det en intressant aktie, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Hemförbättringsbolaget Bygghemma uppvisar hög tillväxt och stigande lönsamhet, men mycket handlar om förvärv. Aktien är högt värderad och tidningen väljer att avvakta med aktien.

Logistikbolaget Jetpak har gått trögt sedan noteringen i december i fjol. Tillväxten är låg men ledningen jobbar hårt med lönsamhetsförbättringar. Börsveckan lockas av den låga värderingen och ger köpråd för aktien.

ANNONS
ANNONS

Vertiseit arbetar med digitala skyltlösningar för detaljhandeln. Aktien noterades i maj.
”Efter kursrusningen de senaste tre månaderna blir rådet att tills vi ser tecken på att man kan växa in i värderingen”, skriver Börsveckan.

Problemtyngda Netent gör ett stort förvärv av Red Tiger. ”Mycket pengar, lite information. Vi ser köpet snarare som en desperat åtgärd från ledningen”, skriver tidningen och ger säljråd för aktien.

Läkemedelsbolaget Camurus går mot ett riktigt bra år 2019 med kommersiella framgångar och en aktiekurs som repat mot, efter fjolåret som blev ett prövningens år. Börsveckan anser att värderingen i låg i relation till hur långt forskningen har kommit och lämnar köpråd för aktien.

Vindkraftsbolaget Slitevind fokuserar nu på kärnverksamheten som är elproduktion. Utvecklingen hittills i år bådar gott, bedömer tidningen som i dagsläget väljer att avvakta med aktien.