Här är bolagen du inte har råd att avstå, enligt de sofistikerade börsexperterna.

Analysfirman Investtech amnvänder sig sedam decennier tillbaka av ”matematiska algoritmer som identifierar tekniska formationer som trender och kursformationer, och har bedrivit forskning på deras prediktionskraft på kommande kursutveckling i akter på de nordiska börserna”, skriver Di, som refererar Investtechs senaste tekniska analys och där bland andra Astra Zeneca åtnjuter förtroendet.

Bakgrunden är bland annat att Astra Zeneca trummat på starkt under året och att bolaget, som det heter, ”visar stigande trendkanaler på Investtechs samtliga kursgrafer”.

Även fastighetsbolaget Balder får köprekommendation av Investtech. ”Samtidigt som algoritmerna rankar en stigande trendkanal som dominerande på medellång sikt så är RSI-värdet högt och tillsammans ger de goda statistiska förutsättningar för ytterligare uppgång”, anser analysfirman, enligt Di.

ANNONS
ANNONS

Slutligen får bussbolaget Nobina ett köptips, då utsikterna för bolaget bedöms som goda.

”Ett kortsiktigt styrketecken är att kursen drivits upp på hög handelsvolym de senaste dagarna. Samtidigt visar Investtechs volymbalansindikator att uppgång på hög handelsvolym och nedgång på låg handelsvolym är det normala för aktien, vilket stärker trendbilden”, lyder motiveringen, bland annat.

Läs med på Di.se.