Börsveckan rekommenderar köp av Medicover, Mips, Enlabs och Cavotec i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Feelgood och Neste.

Medicover har efter stora störningar när coronapandemin härjade som värst nu återgått till tillväxtspåret. Bolaget är också rustat för expansion efter en nyemission som stärkt balansräkningen. Börsveckan ser ljusa utsikter för 2021 och ger köpråd på ett års sikt.

Företagshälsovårdsbolaget Feelgoods tillväxt har varit bra, men lönsamheten har parkerat och konkurrensen hårdnar. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Hjälmbolaget Mips har gjort en comeback med ett mycket starkt tredje kvartalet, efter ett svagt första halvår. Utsikterna för nästa år är också goda, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd, trots att aktien klättrat 70 procent sedan dess.

ANNONS
ANNONS

Här ser utsikterna ljusa ut

Snabbväxande speloperatören Enlabs, med fokus på Baltikum, har utvecklats starkt på börsen tack vare en solid operativ utveckling. Bolaget accellererar nu ytterligare och utsikterna ser ljusa ut. Tidningen anser att aktien är fortsatt köpvärd.

Börsveckans spekulativa köpråd för Cavotec gav bra resultat. Aktien har stigit rejält och ledningen visade prov på skicklighet i fjol. I år är det desto tuffare, men aktien är fortsatt intressant. Tidningen bedömer att aktien kan slå index på ett års sikt och ger köpråd.

Finska energiproducenten Neste, som producerar förnybar diesel och jetbränsle från avfall och restprodukter, har gått starkt under året. Börsveckan ser nu risk för ökad konkurrens och lönsamhetspress. Värderingen är också rimlig i dagsläget. Tidningen väljer därför att plocka hem vinsten på 50 procent sedan köprådet. Det nya rådet blir avvakta.