”Vi investerar inte i den typen av aktier alls. Jag har ingen närmare kunskap om bolaget du nämner”, säger Fredrik Lundberg till SvD.

ANNONS

Det ska sägas att Tesla-aktiens rekordrusning förbytts i kräftgång senaste veckorna och så sent som i natt föll aktien som en sten på New York-börsen.

Vid stängning hade kursen backat åtta procent och sedan toppnivån i januari är aktien ned med 24 procent, som Dagens PS berättade på fredagsmorgonen.

Tesla och Gamestop går bort

Oavsett är att Tesla inget som intresserar den svenska miljardären och tunge investeraren Fredrik Lundberg. Han gör klart i SvD att han saknar kunskap om den amerikanska elbilsjätten, som är serieentreprenören Elon Musks livsverk. Aktien ingår kort och gott inte i Fredrik Lundbergs investeringsfilosofi.

Det gör inte oväntat Gamestop-aktien heller, som tokhaussats i ”den nya börsvärlden”, som SvD uttrycker det.

Visserligen har den kände finansmannen följt utvecklingen, dock endast privat.

ANNONS
ANNONS

”Jag har ingen annan uppfattning än att det förefaller väldigt farligt att ge sig in i den här typen av förfarande”, är Lundbergs åsikt om Gamestop-yran.

Fredrik Lundbergs börshorisont är långsiktig, det där med snabba klipp går bort och någon överhängande risk för en bubbla ser han inte även om ”alla aktier inte är rädd värderade”, säger han till Svenska Dagbladet. Läs hela artikeln.

Till Dagens Industri säger Fredrik Lundberg att han tror på en fortsatt stark börsutveckling.

Substansvärdet ökade 15 procent

”Börsen är väl underbyggd och det finns förutsättningar för en fortsatt hygglig utveckling under det här året”, anser finansprofilen.

Investmentbolaget Lundbergs ökade substansvärdet med 15 procent under 2020, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Under fjolåret stoppade pandemin utdelningen i Lundbergs och nu föreslår styrelsen för Lundbergs en ordinarie utdelning om 3,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en höjning på 0,30 kronor jämfört med 2019, uppger Di som kastar ut frågan varför inte investmentbolaget Lundbergs gör som Industrivärden och flera av portföljbolagen och gör en extrautdelning till aktieägarna.

”Vi har gjort en samlad bedömning av vad som är mest gynnsamt för aktieägarna. Det är en höjd ordinarie utdelning och att övriga vinstmedel är kvar i företaget, och jobbar med nya investeringar”, förklarar Fredrik Lundberg.