Här är aktietrojkan som döms ut av börsproffsen, det ser ”särskilt dystert ut”.

ANNONS

Det är Investtech som anser att Stockholmsbörsen nu börjar visa ”kortsiktiga svaghetstecken”, skriver Di och uppger att Investtech kommit fram till att hela 27 procent av aktierna på Stockholmsbörsen anses ha negativa utsikter. I vart fall på sex månaders horisont, enligt Investtechs Börsbarometer.

De tre aktier som nu är i fokus är Kindred, Electrolux och Skistar.

Kindred, med en kurs på 103,75 kronor per aktie, stöter på motstånd då ”många investerare anser att aktien är dyr på denna nivå”, framgår det på Di.se.

”Spelbolaget Kindred har, trots kursfall på cirka 25 procent senaste sju veckorna, mer än tiodubblats sedan inledningen av 2011. Svag kursutveckling under förra veckan och stängning under tidigare stöd runt 107 kronor har utlöst en säljsignal från en dubbelltopp-formation i Investtechs långsiktiga kursgraf. Detta signalerar att pessimismen nu är så pass utbredd att ett negativt trendomslag inletts. Enligt Investtechs signalstatistik har genomsnittsaktien på Stockholmsbörsen efter denna signal underpresterat marknaden med drygt 22 procent på ett års sikt”, enligt den tekniska analysen.

Även vitvarujätten Electrolux aktie, vars kurs ligger på 190,55 kronor, anses vara för dyr av många investerare. Bolagets negativa trend fortsätter, heter det bland annat.

Och:

ANNONS
ANNONS

”Förra säljsignalen utlöstes i april i samband med rapporten för det första kvartalet. Då föll kursen ned till årslägsta och passerade bottnarna strax över 250 kronor. Nu ger aktien också en signal om att ett negativt trendomslag inletts på lång sikt.”

Slutligen anses Skistar-aktien inte locka på nuvarande prisnivå, kursen är i dag 194,20 kronor. Sälj aktien, rekommenderar Investtech, konstaterar Di.