Ta ras i nynoterade Tessin med en nypa salt. Kursraset i dag ger ingen ”rättvisande bild”.

Det skriver Breakit apropå att fintechbolaget Tessin, som erbjuder fastighetsbolag att låna pengar via en digital plattform, på måndagen faller tungt.

Den som loggar in på Nordnet eller Avanza kunde efter en halvtimmes handel få intrycket att kursen halverats, och mer där till. Aktien var då ned 56 procent, uppger Breakit.

”Det ger dock inte riktigt en rättvisande bild. Idag är nämligen första dagen som Tessin handlas utan rätt till ägarandelar i Effnetplattformen”, berättar sajten.

Effnetplattformen ska avknoppas

Den som fram till i fredags köpte aktier i Tessin fick ägarandelar i bolaget och Effnetplattformen, men från och med i dag ger aktien endast andelar i Tessin.

Framöver ska Effnetplattformen knoppas av från Tessin och bli ett självständig bolag, berättar Breakit, som konstaterar att Tessin genom sitt tidigare förvärv av Effnetplattformen tagit ”köksvägen till börsen”.

Dagens PS har tidigare berättat att före detta S-politikern Ilija Batljan är med och investerar i den digitala investeringsplattformen Tessin inför börsnoteringen på Nasdaq First North.

”Vi känner oss stolta och hedrade över att addera två så starka namn på ägarlistan i Tessin”, sade Jonas Björkman, vd och grundare, då i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Det händer på börsen idag, den 24 maj [DagensPS.se] »

Läs vidare: Säljsignal i fastighetsaktier – kontorsvakanser ökar [DagensPS.se] »