Det rådet ger Dagens industri i en dagsfärsk analys och förklarar att ett vinstrally hägrar.

ANNONS

”Vi räknar med att medicinteknikbolaget kan öka rörelsevinsten med uppåt 40 procent i år. Aktien lockar till köp trots att värderingen är aningen hög”, skriver tidningens Ulf Petersson i analysen.

Det är Addlife, som knoppades av från Addtech för snart tre år sedan, som får köprekommendation av Di.

Bolaget bedöms ha goda chanser att växa. Och även om Ulf Petersson anser att aktien inte är ”något uppenbart fynd” är det sektorn som bolaget verkar i som attraherar, ”inriktningen mot den stabila och växande life-science-sektorn är intressant och sett till värderingen för medicintekniska bolag likt Lifco är värderingen inte särskilt ansträngd, i synnerhet inte som Di räknar med att de senaste månadernas affärer gör att rörelsevinsten 2019 kan öka med uppåt 40 procent”, heter det i analysen.

Köp aktien till hög risk, är tipset, eftersom vinsttillväxten i år anses vara stark, samtidigt som storförvärv öppnar nya möjligheter. Addlife opererar alltså enligt artikeln på en växande och stabil marknad.

ANNONS
ANNONS

På minussidan, att ta med i beräkningarna, är att den utmanande värderingen, den höga andelen handelsvaror samt en hög andel förvärvsdriven tillväxt, enligt Di.