Dagens PS

Supertips: Klipp till på kursdubblaren

börs Stockholm
I går var det ett hack i börskurvan, men horisonten framåt ser ljus ut, en exceptionell börs i Stockholm ligger i pipen, spår experter i SvD. Bilden är från Wall Street. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 jan. 2019Publicerad: 07 jan. 2019

Det rådet ger Dagens industri i en dagsfärsk analys och förklarar att ett vinstrally hägrar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Vi räknar med att medicinteknikbolaget kan öka rörelsevinsten med uppåt 40 procent i år. Aktien lockar till köp trots att värderingen är aningen hög”, skriver tidningens Ulf Petersson i analysen.

Det är Addlife, som knoppades av från Addtech för snart tre år sedan, som får köprekommendation av Di.

Bolaget bedöms ha goda chanser att växa. Och även om Ulf Petersson anser att aktien inte är “något uppenbart fynd” är det sektorn som bolaget verkar i som attraherar, “inriktningen mot den stabila och växande life-science-sektorn är intressant och sett till värderingen för medicintekniska bolag likt Lifco är värderingen inte särskilt ansträngd, i synnerhet inte som Di räknar med att de senaste månadernas affärer gör att rörelsevinsten 2019 kan öka med uppåt 40 procent”, heter det i analysen.

Köp aktien till hög risk, är tipset, eftersom vinsttillväxten i år anses vara stark, samtidigt som storförvärv öppnar nya möjligheter. Addlife opererar alltså enligt artikeln på en växande och stabil marknad.

På minussidan, att ta med i beräkningarna, är att den utmanande värderingen, den höga andelen handelsvaror samt en hög andel förvärvsdriven tillväxt, enligt Di.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS