Småbolagsförvaltaren på Carnegie har vaskat fram aktie-kvartetten som börsen ratat inför återstarten av ekonomin. Det här har du inte råd att missa!

Enligt Victor Henriksson, småbolagsförvaltare på Carnegie, har de fyra bolagen stått under hårt press på börsen.

Aktierna är billiga när det är dags för ekonomin att starta upp på nytt efter coronakrisen, förklarar han i Di-TV:s Börsmorgon.

”Att titta på gamla, hederliga, fina och välskötta svenska börsbolag som har ratats i coronakrisen kan vara lönsamt härifrån”, säger småbolagsproffset.

Peab, Loomis, Bulten och Electrolux

Peab är en av aktierna som åtnjuter förtroendet, kursen är ned 16 procent hittills i år och det är ”inte befogat”, enligt Victor Henriksson och förklarar att aktien lockar då den går att få ”för en bra bit under 10 gånger vinsten”.

ANNONS
ANNONS

Vidare lyfter han fram Loomis, som rasat 35 procent i år, skriver Di och berättar bolagets kvartalsrapport visat att man klarat coronakrisen bättre än väntat.

”Marknaden har verkligen tagit ut svängarna och in i nästa år handlas aktien till p/e 9”, konstaterar Carnegies småbolagsförvaltare i Di-TV:s Börsmorgon.

Bulten vars aktie uppges ha fallit med 30 procent i år på börsen får också tummen upp av börsexperten.

Och slutligen trycker Victor Henriksson på köpknappen för vitvarujätten Electrolux vars aktie kan komma att handlas för ”en bra bit under p/e 10”, säger han.