Simon Blecher utesluter inte en dubblering av kursen, säger han till Di.

annons
annons

Det är ståljätten SSAB som Carnegie Fonder med Simon Blecher i fronten nu tankar portföljen med.

Det är första gången det sker sedan 2007, berättar Dagens Industri.

Simon Blecher ser flera faktorer som talar för SSAB-aktien framöver, bland annat när bilproduktionen startar upp på nytt. Dessutom är SSAB ”världsledande” när det gäller omställningen för miljöns skull där målet är att vara helt fossilfrott 2045, konstaterar han.

”Det gör aktien mer attraktiv”, säger Blecher till Di.

Lägg där till att stålbolaget, enligt Carnegie Fonder, är välskött och att balansräkningen stärkts på senare år vid sidan av en låg skuld skuldsättning.

Kändisförvaltaren Simon Blecher har förstås räknat på allt när det gäller SSAB:s potential, bland annat att bolaget kan komma att tjäna över 9 miljarder kronor i stålrörelsen.

”Sen kanske övriga verksamheten drar in ett par hundra miljoner kronor. Visst, vi är inte där än, men om den kalkylen gäller på sikt är det inte svårt att se en dubblerad kurs”, säger han i Di-artikeln där det även framgår att SSAB:s A-aktie stuckit i väg uppåt med hela 50 procent sedan kursen bottnade i mars i coronakrisen.

ANNONS
ANNONS

Dock ska det sägas att aktien fortfarande har en bra bit kvar till toppnoteringen 35 kronor, som den stod i under februari.

Simon Blecher förvaltar 17 miljarder kronor i Carnegies Sverigefond, som uppges vara ned med 5,7 procent hittills i år. SSAB beskrivs som en folkaktie då den enligt Holdings, som Di hänvisar till, är Stockholmsbörsens elfte mest ägda aktie.