Bloomberg Intelligence följer cirka 2 000 bolag inom alla möjliga sektorer och har identifierat 50 bolag vars aktier det kan vara bra att ha koll på i år, ett av dessa bolag är svenskt.

ANNONS

I sin bedömning tar Bloombergs analytiker hänsyn till sådant som motståndskraft mot inflationen, tillväxtutsikter samt planer på nya produkter och tjänster, det skriver Bloomberg.

En svensk aktie att ha koll på

Självklart är även Rysslands krig i Ukraina viktigt, liksom Kinas sviktande fastighetsmarknad, övergången till elfordon och utmaningarna i den tekniska leveranskedjan samt de fortsatta effekterna av covid-19-pandemin.

Tillsammans med bolag som Adidas, Ebay och Disney till Meta, Microsoft och Porsche, finns svenska SSAB bland de bolag vars aktier Bloomberg Intelligence tycker att vi ska ha koll på i år.

Satsningen kan attrahera statlig finansiering

Bloomberg Intelligences analytiker Grant Sporre menar att en försvagad efterfrågan kan visa på SSAB:s ekonomiskt defensiva egenskaper.

Han anser att SSAB nu är bättre positionerat för att skydda sina intäkter än under tidigare nedgångar.

Detta tack vare en effektivisering av den mer cykliska europeiska enheten, robusta marginaler i nischdivisionen för specialstål och intäktsexponering för tungplåtsprodukter, där utbudet, på grund av Rysslands krig i Ukraina, varit begränsat.

Grant Sporre menar att SSAB:s sektorledande insatser för att minska sina koldioxidutsläpp har potential att attrahera statlig finansiering, det skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Nordnet: Här är årets mest köpta aktier [Dagens PS]