Börsveckan rekommenderar köp av Nobina, Irlab, Peab, Intrum och Resurs i den sista utgåvan inför sommaruppehållet. Tidningen ger rådet avvakta för Pricer, Itab och AQ Group.

ANNONS

Bussoperatören Nobina kom med en stark delårsrapport för sitt första kvartal. Bolaget har flera defensiva kvaliteter och dessutom en fantastisk direktavkastning. Aktien lär inte bli någon kursraket men passar bra in i en utdelningsportfölj, anser Börsveckan och ger köpråd.

Pricer ser ut att tappa såväl intäkter som vinst under 2019. Långsiktigt kan det dock bli bra, om än att marginalutvecklingen är osäker. Håll aktien under uppsikt, rekommenderar tidningen och ger rådet avvakta.

Butiksinredningsbolaget Itab befinner sig i en klassisk turnaroundfas och frågan är om den positiva delårsrapporten för det första kvartalet och kursdubblingen hittills i år visar att vinden har vänt? Börsveckan anser att värderingen är rimlig och ger rådet avvakta.

Bioteknikbolaget Irlab utvecklar läkemedel inom Parkinson och står inför ett potentiellt genombrott. Bolaget har en fullrekryterad fas II-studie där preliminära resultat väntas redan efter sommaren. Det är ett vägskäl för såväl bolag som aktie. Den riskbenägne köper aktien redan innan resultaten har presenterats anser tidningen medan den försiktige inväntar positiva resultat.

Byggbolaget Peabs nya strategi torde ge bättre lönsamhet över tid och till en värdering på tio gånger vinsten passar aktien in i en långsiktig portfölj, bedömer Börsveckan och höjer sitt råd till köp.

Intrum har ett par svaga år med sjunkande lönsamhet bakom sig. Tidningen bedömer att trenden är på väg att vända med vidtagna åtgärder i Spanien och goda tillväxtmöjligheter i bland annat Grekland. Värderingen är attraktiv och aktien erbjuder en god uppsida, enligt Börsveckan som ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

Industrikonglomeratet AQ Group har en fin historik, men mycket har hänt i bolaget de senaste åren, på gott och ont. Det återstår att se huruvida den nya ledningen kan bli lika framgångsrik som det gamla radarparet Mellgren och Andersson. Tidningen ser ingen brådska med att köpa aktien och lämnar rådet avvakta.

Nischbanken Resurs värderas fortfarande lågt givet sina prestationer. Värderingen är låg och direktavkastningen hög, bedömer Börsveckan som ger köpråd för aktien.