Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell bjuder på Di.se på sju aktietips på en volatil börs. Tänker du skugga råden?

ANNONS

”Jag tycker att det ser ut som att marknaden börjar bli lite orolig för konjunkturen”, säger Lars Söderfjell, Ålandsbankens aktiechef, till tidningen och levererar sju aktietips på vad han beskriver som en volatil börs.

Han tror att de aktuella aktierna kommer gå bättre än börsen i det rådande börsklimatet, en ”varannandagsmarknad”, som han uttrycker det.

”Verkligheten börjar komma ikapp förväntningarna. Vi ser det bland annat i fallande långräntor och att inflationsoron inte är lika stark längre. Det innebär att det inte finns en tro på att efterfrågan blir fullt så explosiv som tidigare”, säger Söderfjell till Di.

Inga dramatiska ras

Några dramatiska börsfall ser han inte framför sig, däremot tror han att det blir lite mer skakigt.

Aktierna som åtnjuter Ålandsbanken förtroende och som bedöms som ”mer stabila” är Carlsberg, Novo Nordisk, Astra Zeneca och Essity.

ANNONS
ANNONS

Dessa aktier har enligt Lars Söderfjell potential att utvecklas bättre än börsen och kan gå upp mellan 10 och 15 procent, menar han.

Där utöver tror Ålandsbanken och aktiechefen på Investor, Intrum och Volvo.

Samtidigt uppges Ålandsbanken ha minskat exponeringen inom en del verkstads- och basindustribolag.

”Jag är lite försiktig vad gäller konjunkturkänsligt. Det kan nog finnas lite risk vad gäller exempelvis Kinnevik. Sandvik och Atlas Copco är också exempel på bolag som jag inte skulle handla på nuvarande nivåer”, säger Lars Söderfjell till Di.

Fem aktietips till hängmattan

Dagens PS berättade nyligen, också med hänvisning till Di, om fem aktietips till dig som har semester och kanske tillbringar dagarna i hängmattan.

Då var det Niklas Wellfellt, chefsstrateg på Ålandsbanken, och Swedbanks aktiestrateg Robert Oldstrand som stod för tipsen.

ANNONS
ANNONS

Läs artikeln och se vilka börspapper som fick tipsen.

Läs även: Experter tror på en exceptionell börs i Stockholm [Dagens PS]

Läs mer: Rapportskrällar i sikte – tips på åtta köpvärda aktier [Dagens PS]

Läs också: Skugga rika på börsen – här är deras aktier [Dagens PS]