Om du vill skugga de rika på börsen, då ska du köpa följande aktier – Di listar de mest förmögnas favoritaktier. Kolla här!

ANNONS

När de rika som handlar på börsen stuvar sin portfölj med aktier, då är det en mix av värdeaktier, tillväxtbolag och cykliska bolag.

Det konstaterar Di.se som har sammanställt listor över favoritaktierna bland de mest förmögna kunderna hos nätmäklarna Avanza och Nordnet under årets första halvår.

Det handlar alltså om private banking-kunderna med minst 3 miljoner kronor på kontot och hos Avanza är AB Volvo den största börsfavoriten bland dem.

”Aktien är ned 14 procent sedan årshögsta och närmare 10 procent den senaste månaden. Det som oroat marknaden är komponentbrist, produktionsstopp samt högre råvaru- och fraktkostnader”, säger Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, i artikeln.

Volvo lika poppis bland Nordnets PB-kunder

Volvo har meddelat att framtiden ser ljus ut och planen är att införa ett ytterligare skift på fabriken i Tuve.

ANNONS
ANNONS

Detta antas ha bidragit till intresset för Volvo-aktien bland private banking-kunderna, och det är samma mönster hos Nordnet som hos Avanza. Även på Nordnet är AB Volvo den mest nettoköpta aktien bland de mest förmögna Nordnet-kunderna, framgår det.

”Den platsen brukar Investor prenumerera på. Men PB-kunderna har velat positionera sig för att gynnas av rotationen och den ekonomiska återhämtningen. Det är även köpen i Boliden ett tecken på”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Di.

Tele2 är ytterligare en aktie som lockat PB-kunderna på Avanza i år, medan stora aktieförsäljningar skett i kursvinnare som Evolution Gaming, Nordea och SEB.

Defensivt och tillväxtbolag

Hos Nordnet har gjort fler så kallade defensiva aktieköp, däribland i Astra Zeneca och Essity.

Men även tillväxtbolag attraherar uppenbarligen, då Embracer, Kambi och Kindred köpts i stor omfattning.

AB Volvo, Tele2, Kambi, Embracer och Astra Zeneca är de fem mest köpta aktierna hos Avanzas PB-kunder, enligt Di.

ANNONS
ANNONS

Det ser i stort ett lika ut hos Nordnet, men där finns Investor med på 5-i-topplistan i stället för Kambi.

Spana in hela listorna på Di.se.

Läs mer: Rapportskrällar i sikte – tips på åtta köpvärda aktier [Dagens PS]