Affärsvärlden rekommenderar köp av Ambea och Sbanken i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Lifco och Atrium Ljungberg.

ANNONS

Industrikoncernen Lifcos aktie har gått märkbart sämre än andra serieförvärvare under börsnedgången. Tidningen ser i sitt huvudscenario en avkastningspotential kring 20 procent för aktien. ”Det är dyr kvalitet i Lifco. Risken är att man egentligen köper en högcyklisk rörelse just inför lågkonjunktur och resultatras”, skriver Affärsvärlden och ger aktien ett neutralt råd.

Slutsatsen: Då är aktien billig

Ambea har varit börsens mesta serieförvärvare inom omsorg. Får bolaget nu fason på lönsamheten i egen regi så är aktien billig. Ambeas omsorg erbjuder konjunkturkänslig marginalpotential. Ambea bedöms ha större risk än Attendo kring skuldsättning och svagare tillväxthistorik, vilket kompenseras av en ännu mer pressad värdering, bedömer tidningen och ger köpråd.

Sbanken har i 20 år vuxit genom att locka norska bolånekunder till sin lågprisbank på nätet. Det innebär skapligt låg risk. Aktien har potential om tillväxten fortsätter. Affärsvärlden ser en rätt begränsad nedsida och en intressant uppsida. Mixen och relativt låg risk och chans till viss tillväxt motiverat ett köpråd.

ANNONS
ANNONS

Köplägen kan dyka upp längre fram

I krislägen är det ofta som fastighetssektorn hamnar i epicentrum. I spåren av coronaviruset är kontors- och köpcentrumjätten Atrium Ljungberg bland de med farligast exponering. ”Vi lockas inte särskilt av Atrium Ljungberg. Ifall substansvärdet fortsätter falla under året lär det komma bra lägen att ompröva den slutsatsen längre fram. Rådet blir neutral”, skriver tidningen.