Det märkliga börsåret 2020 lider mot sitt slut. Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark sumerar året och ger sin syn på vilka coronarelaterade aktier som är värda att satsa på under 2021.

Köpråd lämnas för Byggmax, Duni, Axfood, Getinge, Essity och Skistar. Det framgår av årets sista utgåva av Aktiespararen där tidningen ger köpråd för nio bolag och rådet avvakta för ett bolag.

Evolution levererar globalt levande underhållning och omväxlande spel med avancerad teknik som förenar det gamla med det nya på ett sätt som kunderna och börsen hyllar. Värderingen kan tyckas hög, men i förhållande till vinsttillväxten är den låg, bedömer tidningen och ger köpråd med en riktkurs på 925 kronor.

Ericsson går stegvis framåt mot uppsatta mål. Med lite optimism är det läge för en uppgång till riktkursen 125 kronor, bedömer Aktiespararen och ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

Hotellfastighetsbolaget Pandox aktiekurs har återhämtat sig väl men det går inte att utesluta att aktien kommer att gå att köpa billigare innan coronaoron på börsen slutligen är över. Tidningen ger köpråd på ett års sikt.

Trelleborgs ihållande uppstudsar glädjer lojala aktieägare men det börjar bli för sent för nykomlingar att hoppa kring rådande kursnivåer, bedömer Aktiespararen som ger rådet avvakta för aktien.