Magasinplattformen Readlys första år på Stockholmsbörsen har varit uselt. Samtidigt ligger norska ABG bakom samtliga av de fyra sämsta debutanterna från det senaste decenniet. 

ANNONS

Det har gått ett år sedan den digitala tidningstjänsten Readly noterades på Stockholmsbörsen.

Aktien backat kraftigt

Aktien har gått uselt och backat med hela 42 procent räknat från teckningskursen 59 kronor per aktie, skriver Di i en analys, samtidigt som börsen stigit med 34 procent.

Readlys första år innebär förlust där det underliggande kassaflödet har varit minus 220 Mkr och bruttokassan var vid halvårsskiftet 388 Mkr.

Under det senaste decenniet är det enbart medicinteknikbolaget Bactiguard som under ett år underpresterat mer än Readly, där Bactiguards aktie föll 74 procent under sitt första börsår 2014.

ABG involverad 

Det är samtidigt norska ABG som höll i noteringen av Readly och investmentbanken har varit involverad i samtliga av de fyra sämsta debutanterna från det senaste decenniet.

ANNONS
ANNONS

I fallet med Bactiguard var ABG med på noteringen bakom Swedbank och i bostadsutvecklaren SSM och medicinteknikbolaget Bonesupport, som båda noterades 2017, delade ABG på ansvaret med SEB respektive Carnegie.

Läs även: Mörk framtid för magasinplattformen Readly [Dagens PS]