Framtiden ser inte ljus ut för magasinplattformen Readly. En orsak till att företaget lider på börsen är de brittiska storägarnas fortsätta säljande av aktier, rapporterar Breakit. 

Det har inte gått så bra som man hoppats för magasinplattformens resa på börsen, trots den tidigare börshajpen. En aktie i Readly kostar idag runt 42 kronor, vilket är betydligt mindre än noteringskursen. 

Fortsätter att pressas

Att företaget fortsätter att pressas har mycket att göra med det brittiska riskkapitalbolaget Zouk Capitals fortsätta säljande av aktier. I samband med börsnoteringen avyttrades 1,4 miljoner aktier. Vad som förvånade var dock att Zouk sålde aktier för över 200 miljoner kronor redan i april, där det rörde sig om betydligt fler aktier än vad som såldes vid börsintroduktionen.    

Tecken på lågt förtroende 

Zouk var Readlys största ägare innan noteringen. Men efter den senaste avyttringen i maj, där man sålde hela 1,2 miljoner aktier, har bolaget hamnat på ägarlistans tredjeplats. Nu äger det London-baserade riskkapitalbolaget endast 7 procent av magasinplattformen. 

Enligt Holdings statistik planerar Zouk på att fortsätta sälja sina resterande 2,5 miljoner aktier i rask takt. Detta kan ses som ett tydligt tecken på riskkapitalbolagets låga förtroende både för Readly och aktieutvecklingen.

Tidigare bakslag

I september förra året sade Aller Media och Bonnier News upp sina avtal med Readly. Dagens Industri kallade händelsen för ett ”tungt bakslag” som skulle kunna skada plattformen inför börsnoteringen. Avtalen löpte ut i mars 2021.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Breakit.

Läs mer: Aller och Bonnier säger upp avtal med börshajp