Planer på att skugga finansmannen? Här är hans nya aktiefavoriter.

ANNONS

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har tankat aktier i hjälmbolaget Hövding och i husdjursbolaget Swedencare under det tredje kvartalet.

Det uppger Nyhetsbyrån Direkt och berättar att investeringen i i Hövding uppgår till drygt 200.000 aktier. Det motsvarar 0,9 procent av aktiekapitalet i bolaget, som tagit fram en sorts airbag-version av en cykelhjälm.

Sett till Hövdings stängningskurs på 17 kronor i går, tisdag, är Öresunds post i bolaget värd 3,4 miljoner kronor.

Där till har investmentbolaget Öresund med Mats Qviberg i spetsen alltså klivit in som ny ägare i Swedencare, som är ett husdjursbolag. Öresund har enligt telegrammet seglat upp som åttonde största ägare i bolaget efter att ha cirka 342.000 aktier, det vill säga 2,2 procent av aktiekapitalet i Swedencare.

Slutligen ökar Öresund exponeringen i Catena Media, senast i augusti köpte investmentbolaget 700.000 aktier i Catena Media, framgår det.

ANNONS
ANNONS

”Vi utnyttjade dippen som uppstod efter insiderförsäljningen och köpte mer”, skrev Mats Qviberg i en tweet i början av september”, enligt Nyhetsbyrån Direkt, som även rapporterar att Öresund däremot dumpat sitt innehav på 400.000 aktier i kosmetikaföretaget Oriflame, som uppges brottas med vikande försäljning.