Börsveckan rekommenderar köp av Alimak, Medicanaturmin och Prevas i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Munters, Sobi, Midsona och Bergman & Beving.

ANNONS

Hissbolaget Alimak har påverkats negativt av coronapandemin och aktien har hittills i år gått sämre än index. ”Nu ser vi att botten närmar sig och vi väger oss på ett köp”, skriver Börsveckan.

Covid-19 har både varit positivt och negativt för Munters, men exponeringen mot livsmedelsmarknaden ger ändå viss stabilitet åt ett annars cykliskt bolag. Svinsegmentet i Kina står emot. Tidningen ser ett bra läge att ta hem vinsten efter det förra köprådet för drygt ett år sedan som gett en avkastning på drygt 50 procent. Rådet sänks till avvakta.

Åkt berg- och dalbana

Sobis berg- och dalbana på börsen fortsätter. Aktien har sedan en topp sommaren 2018 varit synnerligen volatil och det förefaller som om kursen drivs mer av sentiment än av hårda siffror. Börsveckan bedömer att osäkerheten på tolv månaders sikt är för hög för att motivera ett köpråd i dagsläget och väljer att avvakta.

Hälsokostbolaget Midsona lockar inte tidningen som pekar på att skuldsättningen är hög och att värderingen är rimlig. Rådet blir därför avvakta.

Hälsoproduktbolaget Medicanaturmin har genom förvärv öppnat upp för expansion i Norge. ”Lägg till ny vd, låga förväntningar samt synergipotential och vi ser ett litet köpläge”, skriver Börsveckan och tillägger att risken är hög.

ANNONS
ANNONS

Hänger inte med efter avknoppning

Teknikhandelsbolaget Bergman & Beving har inte hängt med index sedan avknoppningen av Momentum 2017. Orsaken är att bolaget brottas med lönsamheten och en svag organisk tillväxt. Tidningen bedömer att värderingen är rimligt och ger rådet avvakta.

Konsultbolaget Prevas aviserade ett stort förvärv dagen före delårsrapporten för det tredje kvartalet. Aktien steg på förvärvet men föll på rapporten. Aktien ser billig ut, bedömer Börsveckan och tillägger ”Vi behåller såväl köpråd som aktien i portföljen”.