Tre förvaltare guidar osäkra aktieplacerare i Dagens Industri i en tid av börsoro.

ANNONS

Börsen darrar just nu, skriver tidningen och konstaterar att värderingarna är höga samtidigt som många blankare gått på pumpen.

Där till sätter den globala virusfrossan negativt avtryck på aktiemarknaden och sammantaget kan det vara klokt att avyttra en del börspapper och tanka portföljen med andra aktier.

Erika Madebrink, portföljförvaltare på Erik Penser Bank, har enligt Di övergett Kungsleden och Midsona, nu ser hon Storytel som en vinnaraktie.

”Men kursutvecklingen pekar åt motsatt håll just nu. Det är ett lite missförstått coronacase, så där finns en attraktiv möjlighet just nu”, säger hon till tidningen.

För höga värderingar i industribolag

Erik Bertilsson, förvaltare av fonden Lancelot Avalon, går mot strömmen i synen på industrikoncerner, han konstaterar visserligen att Indutrade, Lifco, Addtech och Lagercrantz är huvudsak bra bolag. Men värderingarna är för höga, anser experten som enligt artikeln avyttrat verkstadsjätten Sandvik.

Även e-handlaren CDON och mjukvarubolaget Lime Technologies, som gått starkt under 2020, har lämnat Erik Bertilssons portfölj, framgår det.

Nu tror han på Essity, som han menar ”har potential att gradvis höja marginalerna”, säger han till Di.

Även diagnostikbolaget Biovica åtnjuter förtroendet i hans fond.

Helen Broman, förvaltare på Lannebos teknikfond, har å sin sida minskat exponeringen mot tv-spelsaktier. I exempelvis Embracer är vinsten hemtagen, förklarar Helen Broman vars fond i stället har en rejäl horisont mot it-säkerhetsbolaget Ping Identity Holdings, där har man ökat på innehavet ytterligare.

ANNONS
ANNONS

Andra bolag i fonden är norska mjukvarubolaget för elnätsoptimering, Volue, liksom svenska Biogas, det sistnämnda bolaget är listat på First North.

”Vårt fokus just nu ligger på temat digital säkerhet och temat miljöteknik. Det tror jag är vinnarna 2021. Där har vi lagt mest krut den senaste tiden”, berättar Helen Broman för Di.

Läs även: Hållbarhetsaktier rasar – varning för spekulationsbubbla [DagensPS.se] »