Börsveckan rekommenderar köp av Swedol och Sivers IMA i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Peab, Skanska och Boozt samt lämnar säljråd för Sportamore.

Byggbolaget Peab uppvisar fina bolagskvalitéer men möter en allt tuffare bygg- och fastighetsmarknad under de kommande åren. Börsveckan anser att värderingen är rimlig i dagläget och ger rådet avvakta.

Byggbolaget Skanska har lagt fram konkreta åtgärder för att återställa lönsamheten men utan bättre marknadsutsikter i Norden är värderingen ansträngd på kort sikt. Tidningen ser ingen trigger i aktien på tolv månaders sikt och väljer att avvakta.

Bygghandelsbolaget Swedol bokslut imponerade, särskilt gällande lönsamheten som överraskade positivt. Börsveckan ser även med försiktiga antaganden en betydande uppsida från dagens nivåer och upprepar sitt köpråd för aktien.

ANNONS
ANNONS

E-handelsbolaget Sportamore måste få upp försäljningstillväxten rejält för att försvara nuvarande höga värdering. Tidningen tror att det blir svårt och ser en hel del fallhöjd i aktien. Rådet blir därför att sälja aktien.

E-handlaren inom mode Boozt växer urstarkt med attraktiva varumärken, men prislappen på aktien är också därefter. Börsveckan står fast vid sitt tidigare råd avvakta och tror att det är för tidigt att köpa aktien i dag.

Teknikbolaget Sivers IMA har med en stark position inom ett segment på telekommarknaden som förväntas växa snabbt en intressant marknadsposition. Tillväxten är hög och den starka trenden förväntas bestå. Tidningen anser att bolaget är i ett spännande läge med stor potential. Rådet blir köp med brasklappen att risken är hög givet värderingen.