Tidningen Börsveckan är ute med ett nytt nummer och har tagit fram kompassen för att hjälpa dig hitta rätt på aktiemarknaden.

ANNONS

Börsveckan rekommenderar köp av norska Europris, finska Tokmanni och Duni i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sagax, Diamyd Medical och Stille. Vidare plockar Börsveckan in Previas, som fick köpråd för tre veckor sedan, i sin portfölj.

När gränshandeln mellan Norge och Sverige stängs handlar norrmännen på hemmaplan, ofta på lågpriskedjan Europris. Bolaget har också gynnats av semestrar på hemmaplan och hemmafix till följd av covid-19. Värderingen är attraktiv, bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd, trots den kraftiga uppgången sedan det förra köprådet.

Finska lågpriskedjan Tokmanni är på väg att infria tidningens prognoser för 2020 med stöd av hög tillväxt och stigande marginaler. Värderingen är attraktiv och direktavkastningen god, anser Börsveckan som betecknar aktien som ”ett galet bra köp på några års sikt”.

I topp på avkastning

David Mindus fastighetsbolag Sagax är ett av börsens absolut bästa sett till avkastning de senaste åren. Bolaget imponerar också operativt, men värderingen är därefter. Tidningen ger rådet avvakta.

Diamyd Medical gick starkt 2011 precis som idag inför studiedata om diabetes. Den gången blev det ett misslyckande. Börsveckan bedömer att aktien är en alltför spekulativ investering och ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Hälsovården har fullt upp med den pågående coronapademin, vilket innebär att operationssjukvården får stå tillbaka. Det pressar medicinteknikbolaget Stille rejält. Återhämtningen kommer, men det kan ta tid. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Duni har haft ett stormigt år med vd-byte och ett försäljningsras på 40 procent i andra kvartalet till följd av coronapandemin. Det värsta ser ut att vara över nu när Duni i förra veckan gick ut med en omvänd vinstvarning för tredje kvartalet. Duni erbjuder en tämligen ocyklisk verksamhet till en rimlig prislapp på konservativa prognoser, anser Börsveckan och ger köpråd.