Den rankas som Sveriges näst bästa aktie och har rusat över 9 400 procent på tio år. I dag sticker kursen i väg igen på en ny kvartalsrapport från bolaget.

ANNONS

Hexatronic, som är systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar, har släppt ny rapport i dag, torsdag, och den får ett varmt mottagande av marknaden.

Hexatronics aktie stiger 24 procent och då ska ni veta att Hexatronic redan är en formidabel kursraket – aktien har enligt Börsdata som Placera.nu berättat om – och även Dagens PS – rusat med över 9 400 procent på tio år och för aktieägarna tycks ingen ände finnas på avkastningsfesten.

Hexatronic redovisar nu, enligt Nyhetsbyrån Direkt, ett resultat efter skatt på 68,1 miljoner kronor för årets andra kvartal, enligt artikeln som publiceras av bland andra Privata Affärer.

Resultatet dubbelt så bra på alla fronter

Det kan jämföras med resultatet för Q2 2020, då det landade på 33,1 miljoner kronor.

Resultatet är alltså mer än dubbelt så bra under period i år, och per aktie rör det sig om 1,79 kronor, att jämföra med 0,88 kronor per aktie förra året.

ANNONS
ANNONS

Strax före klockan 11 på förmiddagen handlades Hexatronics aktie under hög omsättning för 220 kronor.

Det ger bolaget ett börsvärde på 8,4 miljarder kronor, enligt Direkt som konstaterar att även Hexatronics rörelseresultat på ebit-nivå mer än fördubblats till 94,0 miljoner kronor från 46,6 miljoner kronor under Q2 i fjol.

Ebita-resultatet nu blev 102 miljoner kr (53,6).

Orderstocken urstark – global expansion fortsätter

”Ebita i andra kvartalet har påverkats positivt med cirka 8 miljoner kr till följd av amerikanska myndigheters beslut att efterskänka lån relaterade till covid-19 som upptagits genom Blue Diamond Industries”, skriver Hexatronic i rapporten.

Vd Henrik Larsson Lyon är förstås nöjd med utvecklingen, där bolagets försäljningstillväxt med god marginal och orderingången är urstark.

”Vi noterar för det andra kvartalet fortsatt höga kostnader för transporter och råmaterial till följd av den pågående pandemin. Effekter som vi bedömer kommer bestå under resten av året”, deklarerar Henrik Larsson Lyon i rapporten.

ANNONS
ANNONS

USA uppges nu har passerat Sverige som Hexatronics största enskilt största marknad och bolaget fortsätter sin internationella expansion för fortsatt tillväxt, framgår det.

Ladda ner hela Hexatronics delårsrapport här.

Läs även: Sveriges bästa aktie har rusat 10 213 procent [Dagens PS]