Båda de ledande indexen på Stockholmsbörsen , OMXS30 och OMXSPI, rasar under förmiddagshandeln på måndagen.

ANNONS

Vill du också läsa det senaste om börs och finans? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Ny börsvecka, ny turbulens. I fredags stängde de amerikanska börserna ner med drygt 2 procent och börserna i Europa följer det negativa mönstret.

Stockholmsbörsen noterar nya ras under inledningsfasen av handeln på aktiemarknaden. I skrivande stund, klockan 12, är storbolagsindexet OMXS30 ner med 2,94 procent medan OMXSPI står på minus med 3,80 procent.

Bland dagens förlorare finns kommunikationstjänstebolaget Sinch, som är ner med 5,70 procent, och livekasinoleverantören Evolution som faller 4,93 procent vid tidpunkten för denna börsrapport.

Även investmentbolagen har det tufft på storbolagsindexet OMXS30. Kinnevik tappar 4,91 procent och Investor 4 procent.

Rally i Oncopeptides

Oncopeptides är en av få börsvinnare på måndagen. Aktien är upp med 18,58 procent men rusade mycket mer än så initialt på nyheten om att bolaget kontaktat den amerikanska läkemedelsmyndigheten och återkallat sitt frivilliga tillbakadragande av blodcancerläkemedlet Pepaxto i USA.

Oncopeptides har inlett en dialog med FDA för att gå igenom ny data, men vill inte på måndagen redogöra mer än så för de vetenskapliga detaljerna som ligger bakom beslutet.

I USA indikerar terminerna en viss återhämtning på Wall Street i eftermiddag.

I senaste utgåvan på måndagen av tidningen Börsveckan går köptipsen till Bulten, Catella och Candles Scandinavia.

ANNONS
ANNONS

Den sistnämnda aktien avancerar vid lunchtid 4,84 procent på köprekommendationen. Inga lyft noteras däremot i Bulten och Catella utan båda aktierna backar på Stockholmsbörsen.

Här kan du följa börsutvecklingen i realtid.

Läs även: Goldman Sachs spår fler än tre räntehöjningar [Dagens PS]