Nedgången i värdet för solcellsbolaget Exeger i gråhandeln har gjort aktieägare missnöjda, skriver Dagens industri.

ANNONS

Kursen har under hösten fallit till 120 kronor efter att ha varit på 159 kronor per aktie i samband med Stenas intåg i somras (värderade hela Exeger till cirka 6,9 miljarder kronor). Missnöjet beror bland annat på tystlåtenheten från bolaget.

”Dels har Exeger länge varit väldigt tystlåtna och givit väldigt lite information om sina planer och utveckling. Och dels så är handeln med Exegers aktier via Pareto väldigt illikvid och och dyr vilket inte gynnar intresset och värderingen. Om Exeger på allvar vill ha en attraktiv handel för de nu många aktieägarna så borde de se över och helst hitta ett annat upplägg för handeln”, sade en anonym aktieägare.

Vd och grundare Giovanni Fili uppger sig ha förståelse för missnöjet. Han sade att bolaget försöker ge så mycket information man kan och kommer löpande uppdatera när det finns mer att berätta.

ANNONS
ANNONS

Exeger, som alstrar ström från allt slags ljus, har cirka 1 200 aktieägare, däribland Softbank, Fortum och Wallenstam. Gråhandeln med aktien sker via mäklarfirman Pareto.