Börsen präglas av fortsatt många insideraffärer och den största aktieförsäljningen i veckan – sett till värdet – står en Hexpol-chef.

ANNONS

Ralph Wolkener, som är affärsområdeschef för Hexpols segment Compounding i Europa och Asien, sålde på tisdagen den 10 augusti 48 500 aktier i bolaget för omkring 5,8 miljoner kronor.

Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt på Privata Affärers hemsida med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister.

Ralph Wolkener ägde 88 500 aktier i Hexpol före försäljningen, enligt ägardatatjänsten Holdings (obs, inloggning krävs), framgår det.

På tisdagen blev det även känt att Hexpol-kollegan Carsten Rüter, som delar chefsrollen för affärsområdet med Ralph Wolkener, sålt 50 000 aktier i bolaget.

Den sistnämnda aktieförsäljningen i Hexpol är den största värdemässigt – totalt sett – bland de insideraffärer som skett på börsen i veckan.

ANNONS
ANNONS

Avyttrade Billerud Korsnäs-aktier

Ulf Eliasson, teknologichef på Billerud Korsnäs, har också avyttrat aktier, men det är i Billerud Korsnäs.

I måndags, den 9 augusti, sålde han 3 673 aktier i Billerud Korsnäs för cirka 700 000 kronor.

Före transaktionen ägde Ulf Eliasson 8 927 aktier i förpackningstillverkaren, framgår det.

Övriga insideraffärer som avhandlats i veckan är köpet av 2 250 Paradox-aktier som gamingbolagets vd Ebba Ljungerud gjorde i tisdags, den 10 augusti, samma dag som Paradox släppte sin delårsrapport, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Quickbit-vd har tankat aktier

Där till köpte First North-noterade Addvise vd Rikard Akhtarzand i onsdags, den 11 augusti, 164 885 B-aktier i Addvise för en halv miljon kronor.

ANNONS
ANNONS

Enligt inrapporteringen till FI:s insynsregister köpte Rikard Akhtarzand även i måndags, den 9 augusti, 50 000 B-aktier för 155 000 kronor i bolaget.

Hammah Abuiseifan, vd och tillika styrelseledamot i Quickbit, har också köpt aktier. Affären i fintechbolaget Quickbit skedde i onsdags, den 11 augusti, och värdet på den uppgick till totalt 700 000 kronor, enligt Direkt´, som hänvisar till FI:s insynsregister.

Läs även: Insiders storköper på stark börs [Dagens PS]