Dagens PS

Insiders storköper på stark börs

H&M
Stefan Persson, Mr H&M, fortsätter köpa aktier i H&M och enligt analytiker syftar familjens aktieaffärer till att på sikt köpa ut klädbolaget från börsen. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 30 juli 2021Publicerad: 30 juli 2021

De senaste månaden har det gjors över 600 insiderköp till ett värde över 4 miljarder kronor. Samtidigt som insiders storköper så är de väldigt pricksäkra – där de köpta aktierna har gett en avkastning på 7,7 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

602 insiderköp till ett värde av 4,2 miljarder kronor.

Så ser den senaste månaden ut – vilket innebär att aktieköpen är 125 procent större än försäljningarna, där fyra av fem insynsaffärer varit aktieköp, skriver Di.

Största insiders

Industrivärden med ordförande Fredrik Lundberg och H&M-familjen med huvudägaren Stefan Persson leder ligan över månadens största insynsköpare.

I juli köpte Industrivärden aktier i Volvo för 618 miljoner kronor och i Sandvik för 541Mkr.

Stefan Persson har köpt 1,9 miljoner H&M-aktier för 342 Mkr.

För samtliga insiderköp i juli har aktierna i genomsnitt stigit med hela 7 procent, att jämföra med Stockholmsbörsen som i snitt har gått upp med 4,5 procent.

Bland försäljningar syns vd:n för fastighetsbolaget Signatur, Dan Astrén, som sålde samtliga sina aktier för sammanlagt 100 Mkr under juli.

ANNONS

Även Per Bertland, avgående vd för kylgrossisten Beijer Ref har sålt Ref-aktier under juli för 35 Mkr, men är trots det storägare med aktier värda 1,3 miljarder kronor.

Läs mer: Topparna åtalas – sms visar insidersamtalen

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS