Det går bra för mobilintegreraren Sinch. Bolaget har hittills i år rusat 329 procent. Nu vill vd:n Oscar Werner göra ännu större affärer.

ANNONS

Bolaget är världsledande på marknaden för så kallad messaging – företagsmeddelanden till mobilen via sms och meddelande-appar. Varje månad hanterar Sinch miljarder mobilmeddelanden – som uppskattas vara värda omkring 200 miljarder kronor.

Kursraket på Stockholmsbörsen

Sinch går mot sitt andra år på raken som Stockholmsbörsens mesta kursraket – och är än en gång etta på Stockholmsbörsen – med ett kurslyft på 329 procent sedan årsskiftet. Det har lett till att företaget i år har börjat dra internationella investerares blickar till sig.

Hemligheten, säger Oscar Werner, är att vara en liten spelare och expandera, på en i övrigt redan stor marknad.

”Vi är ett molntjänstebolag som med hög lönsamhet och hög tillväxt kan konsolidera en existerande marknad. Den kombinationen hittar du inte på många andra håll”, säger Oscar Werner, till Di.

I år kommer Sinch omsätta över 10 miljarder kronor, och bolaget har under 2020 förvärvat bolag med en samlad omsättning på 5,2 miljarder kronor. Samtidigt kan Oscar Werner skryta med den organiska tillväxttrakten på 35 procent.

ANNONS
ANNONS

Ska växa mer

Men det stannar inte där.

Nu ska Sinch växa ytterligare enligt Oscar Werner – med hjälp av den japanska investerarjätten Softbank – som klev in som näst största ägare i början av december.

”Det är självklart enklare att få in relativt mer kapital om man har stora starka ägare. Softbank är ett fantastiskt komplement till de svenska institutionella ägare som jag verkligen hoppas kommer stötta oss även framgent.”

Han tror samtidigt att uppköpstakten i branschen kommer att öka.

”Det verkar som att flera bolag tittar på Sinch och kanske vill replikera vår strategi.”

Läs mer: McKinsey-analys: Så enkelt hittar du börsvinnarna

ANNONS
ANNONS