Aktien sticker som en raket på börsen efter det uppmärksammade miljardköpet i USA.

annons
annons

Dagens PS har på morgonen rapporterat att svenska gamingbolaget Stillfront köper amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor, en affär som vd:n Jörgen Larsson bedömer blir en strategisk framgång i sektorn.

”Tillsammans kommer vi att vara marknadsledande i två av de största snabbväxande genrerna i spelindustrin och skapa ett ledande free-to-play powerhouse”, säger Jörgen Larsson och tillägger att transaktionen även breddar Stillfronts målpublik och adresserbara marknad.

Förvärvet sätter inte oväntat avtryck i Stillfronts aktiekurs, som vid 11-tiden hade stigit med nästan 19 procent på börsen men lite senare, runt 12.30, hade kursen gått tillbaka en aning och var upp med drygt 17 procent. Följ utvecklingen i Stillfront-aktien.

Sämre går det för hygienbolaget Essity som trots en stark rapport backade nära 6 procent under förmiddagen. Vid lunchtid hade fallet dämpats något till en nedgång med ungefär 4,7 procent.

ANNONS
ANNONS

Dagens Industri anger tre tänkbara orsaker till dagens kursfall i Essity, som under morgonen var den mest omsatta aktien då aktier för över en halv miljard kronor bytte ägare, framgår det.