Nätmäklaren Aktieinvest utsattes för en tid sedan för en hackerattack och cyberbrottslingarna har nu publicerat kunduppgifter på darknet.

ANNONS

Aktieinvest bekräftar på sin hemsida att data om spararnas kunduppgifter läckt ut.

”Nu har hotaktören realiserat hotet och läckt den stulna datan”, heter det.

Det är hackergruppen Lockbit.2.0 som uppges ligga bakom den så kallade ransomeware-attacken, som Aktieinvest upptäckte på månaden den 27 september och som Dagens PS rapporterade om då (se länk under artikel).

Dagens Industri har tidigare berättat att hackarna krävt en lösesumma som Aktieinvest dock vägrat betala.

Personuppgifter och finansiell information

Enligt bolaget har hackergruppen publicerat personuppgifter om kunderna, det vill säga personnummer, kontaktuppgifter och i vissa fall PEP-information, men det rör sig även om historisk ekonomisk och finansiell information.

Den information som hackarna tillskansat sig ska inte ha påverkat företagets handelsplattform.

”Våra kunders tillgångar i form av aktier, fonder, optioner, likvida medel, etc. påverkas inte av det som hänt”, enligt Aktieinvest.

Attacken är polisanmäld och bolaget uppger att man samarbetar med såväl polisen som Finansinspektionen, Integritetsmyndigheten och experter inom cybersäkerhet för att utreda händelsen.

ANNONS
ANNONS

”Det finns en risk att en hotaktör försöker använda personuppgifter för vidare bedrägeriförsök”, skriver nätmäklaren på hemsidan.

Aktieinvest har omkring 60 000 svenska småsparare som kunder.

Läs även: Ransomware-attack mot Aktieinvest – plattformen nere [Dagens PS]