Börsveckan rekommenderar köp av Kindred, Rejlers och Sidptech i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Kambi, Studsvik, Karnov, BTS och Catena. Det innebär att Börsveckan slopar sina tidigare köpråd för BTS och Catena och tar hem vinsterna.

Sportspelsbolaget Kambi växer starkt och gör framsteg i USA. Det blir dock inte mycket över på sista raden i resultaträkningen och värderingen är skyhög. Mycket står på spel om bolaget inte kan möta de höga förväntningarna. Börsveckan väljer att avvakta.

Speloperatören Kindred har slaktats på börsen. Bolaget har några tuffa år framför sig innan vinsten kan stiga uthålligt. Hög direktavkastning, låg värdering och förvärvspotential talar dock för aktien, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd för aktien.

Kärnkraftsexperten Studsvik går dåligt och bolaget har en svag historik. Aktien har fallit med 30 procent sedan Börsveckan gav säljråd för knappt ett år sedan. Tidningen anser att det är långt i från köpläge i aktien och ger nu rådet avvakta.

Teknikkonsulten Rejlers har rusat med stöd av köpråd från Handelsbanken och Affärsvärlden. Börsveckan bedömer att det fortfarande finns god uppsida på tolv månaders sikt och upprepar sitt köpråd.

ANNONS
ANNONS

Förvärvsmaskinen Sdiptech har byggt upp en intressant koncern med ett 30-tal dotterbolag och värderingen är tilltalande. Tidningen konstaterar att Sdiptech är en udda fågel på börsen men lutar åt att aktien är köpvärd på tolv månaders sikt.

Affärsinformationsbolaget Karnov är ett väldigt intressant bolag med tjänster som ligger rätt i tiden. Värderingen är tyvärr därefter, anser Börsveckan som väljer att återigen avvakta.

Utbildningskonsulten BTS aktie har med stöd av en omvänd vinstvarning rusat 40 procent sedan tidningen gav köpråd i fjol. Aktien är fortsatt intressant för den långsiktige, men på tolv månaders sikt väljer Börsveckan att plocka hem vinsten. Det nya rådet blir avvakta.

Fastighetsbolaget Catena möter en stark och ökande efterfrågan på logistikfastigheter. Aktien har också gått mycket starkt. Tidningen väljer den försiktiga linjen att slopa köprådet och ta hem vinsten, till förmån för det nya rådet avvakta.