Chefsstrateg pekar särskilt ut tre aktier med ”oändliga möjligheter”. Köp pappren – sedan kan du njuta i hängmattan, är tipset.

ANNONS

Det är Martin Guri, chefsstrateg på Kepler Cheuvreux, som levererar köptipsen i Dagens Industri.

Enligt hans förmenande är de tre aktierna helt ”rätt”, köp nedan nämnda aktier, rekommenderar han.

Den som skuggar råden kan om möjligt ta en rejäl paus i hängmattan i sommar och bara njuta av börstillvaron.

Det är spelbolagen Embracer och Stillfront, men även ljudboksspecialisten Storytel som är hans favoritaktier band tillväxtbolag, framgår det på Di.se.

”Många av de svenska spelbolagen är så duktiga och så långt fram i den här nischen. Det är oändliga möjligheter om de inte gör bort sig totalt”, säger Martin Guri till tidningen.

”Värdeskapande på riktigt”

Han anser att de nämnda bolagen ”gör bara rätt saker” och konstaterar att de är ”värdeskapande på riktigt”.

I artikeln slår börsproffset även fast att börsbolag som inte hänger med i hållbarhetstrenden är illa ute. Det är gröna linjen som gäller, menar han och lyfter i det sammanhanget fram både Billerud Korsnäs och Stora Enso som han bedömer är helt rätt positionerade.

Det blir allt tydligare, säger han till Di, vilka bolag som är i rätt fas för den gröna omställningen. Det är ”en ledstjärna även för investeringar” och för den som ägnar sig åt köp av aktier, resonerar Guri.

ANNONS
ANNONS

Han tror även, på lite sikt, att det finns potential i både Elekta och Getinge.

I fallet med Astra Zeneca kvarstår intjäningspotentialen, bedömer han, oberoende av att läkemedelsjättens vaccin inte gjort någon direkt succé.

Läs även: Okänt knep för att hitta vinnare på börsen [DagensPS.se] »