Aktiekursen rasar över 30 procent direkt i öppningen av Stockholmsbörsen.

Mats Qviberg är storägare i klädkedjan som bär hans initialer, MQ, som i dag på morgonen släppt ännu en dyster rapport. Nyligen skrev Di en analys med rådet till placerare att låta Qviberg behålla MQ-aktien för sig själv, en rekommendation som Dagens PS uppmärksammade.

Klädkedjan gör nu en brakförlust och skriver ned värdet på tillgångarna. Kassaflödet är negativt och aktien straffas hårt av aktiemarknaden.

Kursen är i skrivande stund ned med 30,6 procent, rapporterar Di-tv:s Börsmorgon.

ANNONS
ANNONS

Även Swedbank har en tung start på fredagen. Bankens aktie backar 2,4 procent på de nya uppgifterna om penningtvätt i storbankens egen, interna rapport som SVT:s Uppdrag granskning tagit del av.

H&M, vars försäljningssiffror inkommit i linje med förväntan, backar just nu 3,3 procent på börsen, Resurs faller 4,1 procent, Stora Ensos R-aktie är ned med 3,8 procent, Swedish Match stiger 0,4 procent och Ratos A-aktie är upp med 2,3 procent medan Veoneer tappar 2,4 procent.

Stockholmsbörsens OMXSPI står på minus 0,3 procent i öppningen medan storbolagsindexet, enligt Di-tv, är ned med 0,4 procent.