Vissa investerare återvänder nu till tech-sektorn och Nasdaq Composite har hittills i år varit det bäst presterande Wall Street-indexet med en ökning på nästan 7 procent.

ANNONS

Förra året var ett tufft år för teknikbranschen men i år har vissa investerare hittat tillbaka till tekniken, dock inte investeringsveteranen Michael Landsberg, det rapporterar CNBC.

Resultatsäsongen blir nog nedslående

Han är partner och investeringschef på Landsberg Bennett Private Wealth Management och tror att tekniksektorn kommer vara död ett tag till.

”När vi går in i 2023, tror vi att det är viktigt för investerare att sälja vinstlösa aktier och aktier med högt P/E-tal, eftersom dessa typer av aktier inte kommer att prestera bra under en lågkonjunktur och att ha extra pengar vid sidan av kommer bli avgörande när vi går in i vad som sannolikt kommer att bli en nedslående resultatsäsong”, säger han till CNBC.

Förespråkar dagligvaror och hälsovård

Han tror att investerare nu behöver rida ut den nuvarande stormen och vara selektiva när de investerar, och han förespråkar dagligvaror och hälsovårdsaktier.

Konsumenter har det just nu svårt, varför Michael Landsberg menar att dagligvaror därför kommer vara bättre än diskretionära aktier.

ANNONS
ANNONS

Diskretionära aktier är aktier i bolag som säljer varor och tjänster som folk vill ha, men inte nödvändigtvis behöver, som exempelvis underhållning, fritidsaktiviteter, nya bilar eller högupplösta tv-apparater.

Michael Landsberg påpekar att amerikanska lågprisbutiker som Costco och Dollar General är ganska solida hela tiden.

Med regeringen som kund

Hans bästa aktieval inom hälso- och sjukvård är United Health, som han ser som en dominerande aktör inom sitt område.

Bolaget har enligt honom en konsekvent tillväxt i intäkter och vinst per aktie och en enastående utdelningstillväxt.

Han gillar även Next Era Energy, med en lönsam allmännyttig verksamhet och det amerikanska konsultbolaget Booz Allen Hamilton, som har USA:s regering som kund.

ANNONS
ANNONS

“Den enda kunden som aldrig verkar sluta spendera pengar är den amerikanska regeringen. Det är en ledande aktör inom konsultverksamhet men ännu viktigare inom teknisk rådgivning, vilket är cybersäkerhet, artificiell intelligens och försvar, säger Michael Landsberg om Booz Allen Hamilton till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Proffset: Kom igång med sparandet på börsen [Dagens PS]