Avslöjar vilken förlösande signal som småsparare ska hålla koll på. Bäddat för klipp!

”Det kan ge spännande köpmöjligheter, framför allt om toppskikten i bolagen köper större poster, då är det någonting att ta fasta på. De hade inte köpt om de inte hade tyckt att det vore ett bra köpläge långsiktigt”, säger investeringschefen och insiderexperten Erik Lidén på Insiderfonder till Di.se.

Han räknar med en ännu större börskorrigering, säger han, än vad som hittills skett. Börsen har inte bottnat utan ”ska ned betydligt mer innan den vänder upp igen”, resonerar Erik Lidén i artikeln.

Han får medhåll av Maria Landeborn, strateg på Danske Bank, som kalkylerar med att den börsuppgång som vi sett under lång tid snart är över.

”Man kan nog vara rätt säker på att majoriteten av börsuppgången ligger bakom oss vid det här laget, vid någon tidpunkt tar det slut. Samtidigt är vår bedömning att aktiemarknaden kommer stå högre om ett år än vad den gör nu”, säger Landeborn till Di.

Både hon och Erik Lidén råder aktiesparare som surfat på den tioåriga framgångssagan på börsen att ta hem vinsten och dra ner på risken.

Och för den som ännu inte exponerat sig mot aktiemarknaden kan det vara klokt att stå kvar utanför till äget blir mer gynnsamt, anser Erik Lidén.

I skrivande stund är Stockholmsbörsen ned med drygt 0,2 procent i kölvattnet av dramatiska ras i Asien och USA.

ANNONS
ANNONS

Den senaste månaden har Stockholmsbörsen backat med drygt 9 procent och ligger på minus 2,8 procent i år.

Läs även: Proffs tipsar om aktie i skymundan [DagensPS.se] >