Handeln i Fingerprint Cards återupptogs under onsdagsmorgonen efter gårdagens handelsstopp. Aktien tappade över 8 procent efter knappt 20 minuter och utökar därmed gårdagens nedgång som var 6,9 procent när handelsstoppet inträffade.

ANNONS

Nyhetssajten Omni konstaterar att kursen därmed dippat ned till samma nivåer som innan kursrusningen som gjorde bolaget till en svensk folkaktie i mars 2015.

Gårdagens nedgång och handelsstopp kom efter att Pareto sänkt sin rekommendation till sälj med en ny riktkurs på 7 kronor (12). Enligt mäklarfirman ska Fingerprint i måndags eftermiddag ha varit i kontakt med analytiker och signalerat att konsensusförväntningarna i marknaden ligger för högt och då framför allt för det första kvartalet.

Fingerprint menar dock att man inte har lämnat ut kurspåverkande information i analytikersamtal, och inte heller kommenterat analytikers estimat.

”I enlighet med gällande regelverk har Fingerprint Cards inte lämnat ut kurspåverkande information i analytikersamtal, och inte heller kommenterat analytikers estimat”, uppgav bolaget i ett pressmeddelande sent på tisdagseftermiddagen.

Vid 11.20-tiden på onsdagen handlades Fingerprint Cards -6,93 procent.

ANNONS
ANNONS

En annan förlorare på onsdagens börs är medicinteknikbolaget Getinge som faller över 6 procent i den inledande handeln på onsdagen efter att Nordea sänkt rekommendationen för aktien till sälj från tidigare köp.